Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Χωριάτικο ψωμί (Pain de campagne), Συνταγές, Οποιαδήποτε κατηγορία, Οποιαδήποτε κουζίνα, Αρτοσκευάσματα και επιδόρπια, Γαλλική κουζίνα, Ψωμί

Μερίδα συστατικών 12

Αλεύρι σίτου 700 g

Αλεύρι σίκαλης 150 g

Αλάτι για γεύση

Νερό 575 ml

Φρέσκια μαγιά 10 g

Οδηγίες μαγειρέματος 4 ώρες

1 Ανακατέψτε 200 γρ. αλεύρι σίτου, 50 γρ. αλεύρι σίκαλης, 5 γρ. φρέσκια μαγιά, αλάτι και 175 ml νερό για το προζύμι. Ανακατέψτε και αφήστε να φουσκώσει για 4 έως 6 ώρες.

2 Προσθέστε 5 γρ. μαγιά, 500 γρ. αλεύρι σίτου, 100 γρ. αλεύρι σίκαλης, αλάτι και 400 ml νερό στο προζύμι. Ζυμώνετε τη ζύμη, σχηματίζετε μια μπάλα και την αφήνετε σε ένα μπολ πασπαλισμένο με αλεύρι, σκεπάζετε και αφήνετε για 1 ώρα.

3 Τοποθετήστε τη ζύμη στην επιφάνεια, ζυμώστε, σχηματίστε μια μπάλα, σκεπάστε την και αφήστε την για άλλη 1 ώρα.

4 Επαναλάβετε αυτή την ενέργεια και αφήστε την για άλλα 30 λεπτά.

5 Σε αλευρωμένη επιφάνεια, χωρίστε τη ζύμη σε 2 μερίδες, σχηματίστε μπάλες και αφήστε για άλλες 1,3 ώρες κάτω από ένα πανί.

READ
Γρήγορες τηγανίτες με μούρα και σιρόπι σφενδάμου

6 Τοποθετήστε τις φρατζόλες με την πλευρά της ραφής προς τα κάτω, στο ταψί που έχετε στρώσει με αλεύρι και κάντε μια κυκλική τομή στην καθεμία με ένα κοφτερό μαχαίρι.

7 Προθερμάνετε το φούρνο στους 250 βαθμούς.

8 Ψεκάστε τα τοιχώματα του φούρνου με σπρέι μαγειρικής, τοποθετήστε τα ψωμιά και ψήστε για 5 λεπτά.

9 Μειώστε τη θερμοκρασία στους 220 βαθμούς και ψήστε για άλλα 25 έως 30 λεπτά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

nv-author-image

Michael B.

Ταλαντούχος, αυτοκινητοποιημένος και φιλόδοξος διερεύνηση για περισσότερες προκλήσεις, ευθύνες, ευκαιρίες προσωπικής και επαγγελματικής εξέλιξης σε μια πολυεθνική εταιρεία. ένας στόχος που θα αξιοποιήσει πλήρως τα προσόντα, τις δεξιότητες και την αφοσίωσή μου στη δουλειά. Ο κύριος στόχος είναι να προστεθεί αξία στην ηγεσία και την κερδοφορία ενός οργανισμού μέσω της θεωρίας και της εφαρμογής. μια αξία που θα αντικατοπτρίζει την αποτελεσματικότητά της στους στόχους μιας οργάνωσης, την κερδοφορία και την επιτυχία ως ηγέτης της επιχείρησης και συνεργάτης για τα ενδιαφερόμενα μέρη. .
LinkedIn.com