Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Μαρμελάδα φράουλα-σμούθι με μπανάνα

Μαρμελάδα φράουλα-σμούθι με μπανάνα, Συνταγές, Οποιαδήποτε κατηγορία, Οποιαδήποτε κουζίνα, Κουζίνα του συγγραφέα, Κενά, Μαρμελάδα

Συστατικά μερίδα 2

Φράουλες 1kg

Ζάχαρη 1kg

Μπανάνες 3 τεμάχια

Οδηγίες μαγειρέματος 21 ώρες

1 Καθαρίστε τις φράουλες, αφαιρέστε τα κοτσάνια, ξεπλύνετε και στραγγίστε τις σε ένα σουρωτήρι.

2 Βάλτε τις φράουλες σε ένα ταψί μαγειρέματος, καλύψτε τις με ζάχαρη και αφήστε τις για 4-7 ώρες ώστε να φύγει ο χυμός τους. Μετά από 15 λεπτά, χρησιμοποιήστε μια ξύλινη σπάτουλα για να ανακατέψετε απαλά τα μούρα με μια σπάτουλα για να βγει ο χυμός πιο γρήγορα.

3 Όταν οι φράουλες βγάλουν πολύ χυμό, βάλτε την κατσαρόλα με τις φράουλες στη φωτιά, αφήστε τη να πάρει βράση και σιγοβράστε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς και αφαιρώντας τον αφρό. Στη συνέχεια, αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει για 6 ώρες.

4 Μετά από 6 ώρες “ξεκούρασης”, βάλτε ξανά τις φράουλες στη φωτιά, αφήστε τις να πάρουν βράση, σιγοβράστε για άλλα 5 λεπτά, αφαιρέστε τον αφρό αν χρειαστεί, και αφήστε τις πάλι να σταθούν και να κρυώσουν για περίπου 6 ώρες.

5 Βάλτε τις κρύες φράουλες στη φωτιά για τελευταία φορά και αφήστε τις να βράσουν. Κόψτε τις μπανάνες σε κύκλους και προσθέστε τις στη μαρμελάδα.

READ
Κανάπια με προσούτο, αχλάδι και τυρί μούχλας

6 Ανακατέψτε τα πάντα καλά και σιγοβράστε μέχρι τον επιθυμητό βαθμό πήξης, ανακατεύοντας. Ο συνιστώμενος χρόνος μαγειρέματος είναι 20 λεπτά.

7 Αδειάστε την έτοιμη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα και σφραγίστε με καπάκια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

nv-author-image

Michael B.

Ταλαντούχος, αυτοκινητοποιημένος και φιλόδοξος διερεύνηση για περισσότερες προκλήσεις, ευθύνες, ευκαιρίες προσωπικής και επαγγελματικής εξέλιξης σε μια πολυεθνική εταιρεία. ένας στόχος που θα αξιοποιήσει πλήρως τα προσόντα, τις δεξιότητες και την αφοσίωσή μου στη δουλειά. Ο κύριος στόχος είναι να προστεθεί αξία στην ηγεσία και την κερδοφορία ενός οργανισμού μέσω της θεωρίας και της εφαρμογής. μια αξία που θα αντικατοπτρίζει την αποτελεσματικότητά της στους στόχους μιας οργάνωσης, την κερδοφορία και την επιτυχία ως ηγέτης της επιχείρησης και συνεργάτης για τα ενδιαφερόμενα μέρη. .
LinkedIn.com