Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Κέικ σύκου, Συνταγές, Οποιαδήποτε κατηγορία, Οποιαδήποτε κουζίνα, Ευρωπαϊκή κουζίνα, Αρτοσκευάσματα και επιδόρπια, Πίτες

Μερίδα συστατικών 8

Αλεύρι σίτου 200 g

Βούτυρο 150g

Σύκα 8 τεμάχια

Sherry 2 ποτήρια

Αλεσμένα αμύγδαλα 100 g

Ζάχαρη 100 g

Αλάτι για γεύση

Οδηγίες μαγειρέματος 40 λεπτά

1 Πλύνετε, στεγνώστε και κόψτε τα σύκα σε πέντε περίπου χοντρούς δίσκους. Τοποθετήστε τα σε ένα επίπεδο πιάτο, ρίξτε ένα ποτήρι σέρι από πάνω τους και αφήστε τα για μια ώρα ή, ακόμα καλύτερα, όλη τη νύχτα.

2 Φτιάξτε μια ψιλοκομμένη ζύμη από 200 γραμμάρια αλεύρι και 100 γραμμάρια βούτυρο και αφήστε την στο ψυγείο για μισή ώρα, κατά προτίμηση μία ώρα.

3 Πάρτε έναν μικρό δίσκο. Βγάλτε τη ζύμη από το ψυγείο και ανοίξτε την στο σχήμα του δίσκου, με πάχος 2-3 mm. Τοποθετήστε τη ζύμη στο δίσκο.

4 Πολτοποιήστε 50 γραμμάρια μαλακό βούτυρο και 100 γραμμάρια ζάχαρη με ένα πιρούνι. Στη συνέχεια προσθέστε 100 γραμμάρια αλεσμένα αμύγδαλα και ένα ποτήρι σέρι και ανακατέψτε. Το αποτέλεσμα θα πρέπει να είναι μια μάζα που δεν είναι πολύ ρευστή και μπορεί να απλωθεί σαν βούτυρο. Απλώστε το πάνω στη ζύμη και τοποθετήστε τα σύκα από πάνω με λίγη επικάλυψη.

5 Βάλτε το ταψί στον προθερμασμένο στους 200 βαθμούς φούρνο για είκοσι πέντε λεπτά.

Συμβουλή συνταγής Η συνταγή για τη ζύμη μπορεί να βρεθεί εδώ http://eda.ru/recipe/12157/

READ
Μαλακά βραστά αυγά χωρίς βρασμό

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

nv-author-image

Michael B.

Ταλαντούχος, αυτοκινητοποιημένος και φιλόδοξος διερεύνηση για περισσότερες προκλήσεις, ευθύνες, ευκαιρίες προσωπικής και επαγγελματικής εξέλιξης σε μια πολυεθνική εταιρεία. ένας στόχος που θα αξιοποιήσει πλήρως τα προσόντα, τις δεξιότητες και την αφοσίωσή μου στη δουλειά. Ο κύριος στόχος είναι να προστεθεί αξία στην ηγεσία και την κερδοφορία ενός οργανισμού μέσω της θεωρίας και της εφαρμογής. μια αξία που θα αντικατοπτρίζει την αποτελεσματικότητά της στους στόχους μιας οργάνωσης, την κερδοφορία και την επιτυχία ως ηγέτης της επιχείρησης και συνεργάτης για τα ενδιαφερόμενα μέρη. .
LinkedIn.com